Wijndiner in Le Stirwen

8/01/2013

Le Stirwen in Elsene is een gekend adres onder foodies - zeer klassieke Franse keuken. Ik ben er een paar jaar geleden geweest met de Brusselse kliek, en ook nu waren Pierre en Philippe van de partij, samen met een aantal usual suspects. Hele fijne avond, goed gegeten vond ik persoonlijk (ik weet dat de meningen daarover verschillen), maar de rekening achteraf was erg overdreven. Afijn, dat ga ik niet terug oprakelen, maar moest je gaan voor een proeverij met eigen wijnen spreek dan goed op voorhand de prijzen af...
De wijnen waren een klassieke maar erg lekkere collectie met wel 2 foute Bâtard-Montrachet, een gekurkte (Pierre Morey) en een prematuur geoxideerde (nog maar eens Domaine Leflaive). Ook de Puligny Pucelles 2002 van dat domein was weeral niet helemaal correct. Echt een slechte periode voor sommige wijnen van Domaine Leflaive. De 1982 Pucelles die Rainer bij had - zijn laatste fles - was zoals telkens voordien weerom prachtig, een echt genot om perfecte rijpe grote witte Bourgogne te drinken.
Bij rood waren wat mij betreft 3 echte toppers: een magistrale verleidelijke Conseillante 1990, een heerlijk bedwelmende Armand Rousseau Chambertin Clos de Bèze 1996 en een prachtige complexe Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Réserve 2001. En goed volk rond de tafel.