Vrijgezellenavond Kristof in De Godevaart

25/09/2013

Eind vorig jaar is de Euryanthe benjamin, Kristof, getrouwd. En wat wil zo iemand als een vrijgezellenavond? Juist ja, een fijne wijndegustatie in een van Antwerpens toprestaurants, De Godevaart. Het blijft me trouwens nog altijd verbazen dat dat nog steeds geen Michelin-ster heeft gekregen.
Omdat Kristof van 1983 is en zijn partner van 1982, had hij een aantal mooie wijnen uit die jaargangen al lange tijd opzijliggen. En de andere genodigden hebben erg hard hun best gedaan om ook van die boeiende millésimes flessen mee te brengen. Gevolg was een heel mooie en erg boeiende degustatie met vele echte topflessen met een mooie leeftijd.
De Margaux uit 1983 blijft voor mij een mythische fles, alsook natuurlijk de Pichon Comtesse 1982, die allebei maar een fractie beter waren dan de top Cheval Blanc 1982 en de Léoville Las Cases 1986 - de eerste keer dat ik die deze fles proefde met zo'n positieve evolutie, de vorige keren was dat nog potdicht.
Een prachtige verrassing was de Huet Vouvray Moelleux uit 1947... fenomenale wijn. Prachtige avond met leuk gezelschap. Zo wil ik nog wel vrijgezellenavonden! Op de foto speciaal voor Kristof een paar van de 1983 flessen naast elkaar (met dank aan Jean-Paul voor de foto's - klik er op voor de brede versie).