Pure verwennerij in de Nomad

21/03/2014

Soms maak je wijnavonden mee die het niveau ver overstijgen. Ik mag zeker niet klagen, ik heb het geluk geregeld te mogen deelnemen aan zo'n proeverijen, maar wat Herwig neerzette in restaurant Nomad behoort tot de absolute top. Icoonwijnen van begin tot einde, jonger tot zeer oud. Spijtig genoeg was een van die iconen gekurkt... Petrus 1959! Maar de 1949 maakte dan weer alles goed...
De start was al extreem straf, met een prachtige Dom Pérignon Oenothèque 1971, ronduit magnifieke Champagne. Dan naar een betoverende reeks wit: d'Auvenay Meursault Narvaux 2001 als indrinker (nou), gevolgd door een koningskoppel Montrachet. De DRC 2001 met enorme kracht en balans, de Comtes Lafon voor mij erg emotioneel - een prachtige wijn.
Verder met DRC voor het rood: de mythische La Tâche 1990, erg blij dat ik dit eens mocht proeven. Maar ook op verwenavonden loert de kurkduivel om de hoek... Met dus dat grote slachtoffer: Pétrus 1959. De 1949 was gelukkig in topvorm en quasi perfect. Dan twee oudere Bourgognes die aantonen dat die wijnen wel degelijk tegen leeftijd kunnen, waarbij vooral de Bichot Chambertin 1952 erg veel indruk maakte. Dan een koppel iets jongere (nou ja, jongere...) Bourgognes - 2 Charles Noëllat 1976, mooie wijnen maar net iets minder dan de oudjes die ervoor kwamen.
Aflsluitend een quasi perfecte Yquem 1955 en een Blandy's Bual uit Herwigs geboortejaar 1959. Wat een avond! Pure verwennerij. Bedankt, Herwig!