Euryanthe - Noordelijke Rhône

06/01/2022

O ja onze club verlaat wel eens de Bourgondische paden als onderwerp voor proefthema's. Deze keer viel ons oog op de Noordelijke Rhône, en werd er een erg brede selectie voorgesteld door de leden.
Natuurlijk eerst starten met bubbels op het nieuwe jaar, een leuke Breuer en een heel mooie l'Année 2013 van Frédéric Savart.
De reeks Rhône was van een hoog niveau, met uitzondering van een pijnlijk gekurkte Ogier Belle Hélène 2001. Voor mij was de JL Chave Hermitage 1998 de nipte winnaar voor de Cornas Vieilles Fontaines 2012 van Alain Voge, een steeds sterke cuvée, en de subtiele Jamet Côte Rôtie 2000. Heerlijke reeks wijnen.
Aan tafel starten we met wit, een reeks Pierre-Yves Colin-Morey 2010, van kleinere cuvée naar grotere, maar allemaal van het vaak hoge niveau dat we gewoon zijn van dit huis. Erg lekker en perfect op dronk.
Toch wat rode Bourgogne natuurlijk! Een trio Charmes-Chambertin 2006, waar de Géantet-Pansiot net iets beter was dan de Roty en de Camille Giroud, subtiel en smakelijk.
De afsluitende Sauternes van Château de Bastard kende ik niet, en was correct zonder meer.