Euryanthe - Côte de Beaune, Michel Bouzereau, Côtes du Rhône

17/12/2013

Deze keer was bij Euryanthe het hoofdthema rode Côte de Beaune. Eigenlijk was deze reeks iets te uiteenlopend in jaargangen en terroirs om er heel veel uit te concluderen. De Côte de Nuits blindganger werd niet als dusdanig herkend, maar kon ook geen statement maken. De uitblinkers waren 'usual suspects' Henri Boillot, Méo-Camuzet en Pousse d'Or - geen verrassing dus.
Aan tafel begonnen we met een horizontale van Michel Bouzereau in 2007, met 2 Puligny's en 2 Meursaults 1er Cru. Wijnen van een zeer mooi niveau, met de Meursault Perrières als echte uitschieter - zeer mooie wijn.
Vervolgens om eens iets anders te proberen een reeks rode Côtes du Rhônes uit recente jaargangen, meegebracht door Jean-Paul. Wijnen die prijs/kwaliteit goed voor de dag kwamen, met de Côtes-du-Rhône Villages van l'Abbé Dîne 2012 als topper - een aanrader.
Tenslotte terug naar een meer vertrouwd Euryanthe thema - om de cirkel rond te maken een reeks oudere Pommards. De Montille was niet goed, Prosper Maufoux OK, en de Domaine Lejeune Rugiens erg mooi.