Euryanthe - Bring your own

29/06/2017

De laatste Euryanthe avond van het seizoen werd een avond zonder thema, waar ieder een fles (of twee) mocht meebrengen, van eender welke streek, die hij wel eens graag met de club wou delen. En er zaten een aantal erg mooie wijnen tussen.
Het koppel champagnes van André Clouet vond ik een erg mooie opener voor deze fijne avond vol verrassingen. Een leuk basisthema Bourgogne Blanc 2014 (met de 2 Chardonnay's net iets beter dan de Aligoté van Coche-Dury) was de start voor een reeks mooie witte Bourgognes (Morey-Coffinet en Boisson-Vadot 1er Crus net iets beter dan de Grand Cru van Girardin), met toch een spijtig kurkslachtoffer.
Op naar rood, met een klepper van een opener: een prachtige machtige DRC Richebourg 2004, ineens ook de beste van die rode reeks, maar een paar mooie wijnen waren niet veel minder (oa de Mugneret-Gibourg en de Bruno Rocca). Ook een van de beste Trévallon die ik al proefde, een erg mooie gebalanceerde 1990, die voor een rijpe Bordeaux zou kunnen passeren.
Als afsluiter de zoete wijnen waar de kurkduivel nog eens toesloeg bij een potentieel zeer mooie Touchais 1959... Toch was dit maar een kleine bemol op een zeer leuke, verrassende avond.