In Euryanthe - Bourgogne rood 1999

16/10/2014

Na de openings-Champagnes een bijzonderheid - een witte en rode wijn blind geschonken, allebei zeer verdienstelijk, bleek het te gaan om wijnen van het WIjnegemse (!) Domein Vigna. Knap werk!
Dan naar het hoofdthema: tijd om het jaar 1999 eens te beoordelen in rode Bourgogne. Buiten 2 keer een gekurkte Géantet-Pansiot Charmes-Chambertin en een bizarre Grande Rue was het gemiddelde niveau van deze horizontale zeer mooi, met een paar uitschieters. De groep verkoos volgende top 3: Méo-Camuzet Vosne Cros Parantoux (21 punten), Domaine Leroy Chambolle Charmes (19 punten) en de Vosne Malconsorts van Hudelot-Noellat (7 punten). Inderdaad, de Méo en de Leroy waren ook voor mij de 2 beste wijnen. Zeer mooie reeks.
Aan tafel een reeks Chablis Grand Cru 2005 met een straffe blindganger tussen, maar de winner was voor mij toch de Raveneau Blanchot. Als slot had Herwig nog eens een prachtig oud zoetje bij... Doisy-Daëne 1921. Magnifiek.
Op de foto: Ingrid en Stefan, gastvrouw en chef-kok van Restaurant Euryanthe in Schilde die steeds zorgen voor een perfecte avond van ons groepje ongeregeld. Bedankt!