Euryanthe - Boisson, Vosne 1er Cru en Echézeaux 2002

1/06/2010

Herwig had een reeks wijnen bij van het domein Boisson uit Meursault. Pierre Boisson is een vriend van Raphael Coche (van Coche-Dury), Bernard Boisson-Vadot is de vader. Pierre maakt al wijnen in Auxey-Duresses, die zeer beloftevol zijn. De stijl van vader Bernard is nogal aciede, en niet echt op niveau van de terroirs. We hopen op de opvolging.
Vervolgens was het blinde thema 2002 Vosne-Romanée 1er Cru en Grand Cru Echézeaux door en naast elkaar. Een veel gehoorde kritiek is dat Echézeaux als Grand Cru te groot is, en erg variabel is in kwaliteit. Maar in handen van kwaliteitsboeren als Emmanuel Rouget en nog een paar anderen worden er wel erg mooie wijnen gemaakt. En dat werd deze avond wel aangetoond.
Dit gezegd zijnde is het zo dat sommige 1er Cru terroirs in Vosne wijnen kunnen leveren die het niveau van Echézeaux makkelijk evenaren. Ook hier viel Emmanuel Rouget op met de top terroir Au Cros Parantoux, en J.-J. Confuron. Maar ook de keerzijde was spijtig genoeg aanwezig - matige wijnen van wat toch mooie terroirs kunnen genoemd worden.