Euryanthe - Barolo

07/07/2020

Euryanthe is dan wel vooral een Bourgogne club, we kunnen het niet laten om soms toch eens andere gebieden te verkennen. Sorry hé. Alsof er enkel in Bourgogne goede wijn wordt gemaakt. Wat een onzin! Is Bourgogne dan slecht? Neeeee, dat heb ik niet gezegd.
Maar verandering van spijs doet eten, dus deden we nog eens een Barolo proeverij. Mooie reeks, met 1 echte tegenvaller maar, en een tweestrijd voor de top tussen twee giganten: Bartolo Mascarello en Monfortino... Erg boeiend.
Aan tafel begonnen we met een verrassende Jadot Chassagne Morgeot 1989 die er nog zeer mooi stond, om over te gaan naar een absolute teleurstelling, een prematuur geoxideerde Roulot Meursault Charmes 2008... En een Coche-Dury Perrières uit hetzelfde jaar die ook niet op het verwachte niveau figureerde. De PYCM Perrières stond er echter als een huis.
De tafelronde rood opende met een mooi koppel Gevrey 1er Cru 2001, waar de Rousseau het wel haalde van de Dugat-Py. Een volledig versleten Henri Bonneau 1994 werd gelukkig gevolgd door een mooie Pierre Gonon St Joseph 2015.
Als afsluiter... Een wijn van 2 eeuwen geleden, jawel, Château d'Arche 1898. Het waren twee flessen die zich wel verschillend presenteerden, maar allebei op hun eigen manier absoluut prachtige wijnen. Wat kan oude Sauternes mooi zijn! Sorry hé.