Euryanthe 60ste verjaardag van de Voorzitter - Deel 1 in Het Fornuis

19/09/2019

Als de Voorzitter 60 wordt, gaan we dat degelijk vieren. Met een tweetrapsraket. De eerste avond was in het Fornuis, altijd fijn en speciaal, en deze avond was niet minder. Ieder bracht een mooie fles mee om de avond compleet te maken.
De witte wijnen gaven direct vol gas! Tussen het Bourgondisch Grand Cru geweld had de Ganevat het een beetje moeilijk, maar hield zich kranig recht. De 1983 Bienvenue-Bâtard-Montrachet was fenomenaal, de Coche-Dury Corton-Charlemagne even emotioneel, de Girardin Montrachet kwam er zeer kort achter.
Op naar rood - en al even fantastische reeks, alle leden hadden zeer hun best gedaan! De enige die voor mij wat tegenviel (en dat verbaasde mij) was de Solaia 2001, die ik toch groter had gedacht in zo'n top jaar. Ik ga ze niet allemaal bespreken - bekijk de individuele nota's - maar de Musigny 1964 van Clair-Daü was voor mij de wijn van de avond, een enorme emotie.
Zoet? O ja, een Yquem uit het geboortejaar van de voorzitter, en een Madeira uit het toch wel speciale jaar 1900... Een waardig eerste luik voor de viering van de voorzitter.

Thema's: