Euryanthaine Thanksgiving

26/11/2020

We blijven verder in quarantaine en dus gaan we verder met Euryanthaine! De witte openers zijn twee Italiaanse wijnen die meer dan 1000 kilometer uit elkaar liggen, de ene uit de buurt van Verona, de andere uit het uiterste westen van Sicilië, allebei mooie wijnen.
De twee Jadot Corton Charlemagnes zijn een (logische) stap omhoog, allebei op een gelijkaardig niveau, de 2013 wat strakker, de 2012 wat floraler.
Dan naar de Rhône met 2 heel mooie witte Hermitages van Chave, en een heel speciale witte Châteauneuf Arioso van Rotem & Mounir Saouma, hoog niveau.
Over naar rood, en niet zo maar rood... Een majestueuze Haut Brion 2000 opende de straffe reeks. De twee Clos de la Roche 2006 die er na kwamen hadden het begrijpelijk moeilijk, maar hielden zich flink. Terug naar Italië met een Piemonte icoon: de Cascina Francia van Giacomo Conterno, met hier de Barbera en de Barolo naast elkaar, beide mooie wijnen. Maar de afsluiter van de rode reeks was ook de topper van de avond, een prachtige rode Hermitage 2007 van Chave.
Voor de zoetjes gingen we naar Duitsland, met 2 Ausleses uit de Moesel van een goed maar geen uitzonderlijk niveau. De top drie van de avond voor de aanwezigen: op 1 de rode Chave Hermitage met 23 punten, op 2 de Haut Brion met 21 punten, en op 3 de Arioso met 10 punten.

Thema's: