Euryanthaine - The Second Wave

28/10/2020

Daarmee zitten we weer in een lockdown, maar we hebben een voorzitter die het virus bij de kroon pakt en terug met het flesjes distributie systeem van start gaat, waarvoor immense dank! Dus op het afgesproken uur zaten we allen klaar voor onze Zoom reunie. When live gives you lemons, you make lemonade.
De opener was in mineur - een gekurkte Keller Pettenthal, de voorzitter had twijfel bij het in de flesjes schenken maar een aantal uren later was dat zeer duidelijk. Ander en beter: een leuk thema van 3 Bourgogne Blanc 2015, echt een heel mooi niveau voor die appellatie en 3 flessen die voor mij erg dicht bij elkaar lagen.
Dan gaan we een serieuze stap omhoog: 2 Meursault Perrières 2012 van 2 topproducenten. Verschillend in stijl en filosofie, maar opnieuw helemaal aan elkaar gewaagd, ik kan geen keuze maken tussen deze twee.
Over naar rood met een zeldzame fles: rode Meursault villages van Coche-Dury 1999. Heel lekker maar mist een beetje intensiteit. Vervolgens een verticaal trio van Domaine d'Eugenie Vosne Aux Brulées, met jaargangen die in crescendo gingen qua balans en volume.
Thema van de avond (niet verbazend eigenlijk) waren de drie La La's van Guigal uit het topjaar 1999. Wat een onwaarschijnlijk genoegen en voorrecht om dat te mogen proeven. Alle drie op een haast gelijkaardig niveau, maar voor mij was de La Turque emotioneel net de winnaar.
Afsluiter was 1994 Yquem, een mooie maar geen magische Yquem.
Weer een heerlijke avond die de lockdown net wat leuker maakt!