Cabanelf pre-tweede-lockdown

03/10/2020

Met alle lockdown en quarantaine maatregelen in dit eigenaardige jaar werd de reguliere werking van onze Amovinum wijnclub zwaar verstoord. Een paar leden besloten dan maar in restaurant Cabanelf iets te doen. Wat we toen niet wisten is dat dit de laatste wijnproeverij ging zijn voor de tweede lockdown... Maar goed, we hebben er van genoten!
Het was een avond vol Sauvignon, zowel in wit als rood. Na twee interessante 'grower' champagnes een leuke reeks Sauvignon Blancs. De klassiekers speelden hier op het hogere niveau, met een heel mooie Pape Clement 2004 als topper.
Thibault kon het natuurlijk niet laten om er toch witte Bourgogne bij te geven, en daar ben ik op zich niet tegen, want Boisson Vadot Meursault Les Grand Charrons kan mij steeds plezieren. Maar deze 2014 baarde mij wel een beetje zorgen, met al flnk wat evolutie voor zo'n wijn van dat domein in dat jaar... Te bekijken of het een flesafwijking is dan wel iets ernstigers.
Dan op naar rood, een reeks Toscana IGT's die Cabernet Sauvignon of Merlot gedomineerd zijn. De Solaia 2012 en de Petrolo Galatrona 2007 waren voor mij de toppers in deze mooie reeks met slechts een mindere wijn.
Erg leuke avond, erg lekker gegeten ook, ik hoop dat we het snel opnieuw kunnen doen.