Bij Guy - Meursault Narvaux 2014, Oregon Pinot Noir, Gevrey-Chambertin 1er Cru 2007, Bourgogne Grand Cru rood 2007

10/01/2020

Guy opende zijn avond met en trio wit: Meursault Narvaux uit het uitmuntende witte Bourgognejaar 2014. Maar spijtig genoeg hebben niet alle boeren op het toch wel te verwachten niveau gespeeld - enkel de usual suspect Pierre-Yves Colin-Morey speelde op het juiste niveau.
Op naar een kwartet Oregon Pinot Noir met een piraat uit Australië, die bovendien dan nog marginaal als beste uit de reeks kwam; over het algemeen toch maar een matige reeks.
En dan het hoofdthema, en eentje dat we altijd graag zien komen: Bourgogne rood 2007, zowel 1er Cru als Grand Cru. 2007 blijft erg lekker en vlot drinken, en ja er zou soms iets meer materie in mogen zitten, maar dat is eigenlijk een te verantwoorden trade-off voor de soepelheid en charme van vele wijnen. Lees de individuele proefnota's voor meer informatie.
Kleine verrassing (en alles is blind natuurlijk): de Clos Saint-Jacques van Esmonin die Rousseau klopt. Sterren van de reeks: Mugnier Chambolle Fuées, de Vogüé en Boillot Bonnes Mares (de rode wijnen van Henri Boillot nooit onderschatten), Bouchard en Le Moine Clos de Bèze.