Bij Guy - Meursault 2008, Montus Cuvée Prestige, Côte Rôtie 2010 en Napa 2007

16/12/2016

Guy's speciale avond opende met een horizontale Meursault villages 2008. Een mooi jaar voor witte Bourgogne, en dat kwam in deze reeks best ook wel naar boven. Enige tegenvaller was de Roulot Les Luchets, normaal een prachtige fles die hier echter beneden peil presteerde. Te jong? De Arnaud Ente klopte Coche-Dury, nog maar eens het bewijs van het niveau van dit domein.
Vervolgens zette Guy ons allemaal op het verkeerde been... met een verticale van een van Madiran's topwijnen: Château Montus Cuvée Prestige. Mooie reeks, met de 1999 als winnaar.
Iets helemaal anders met een erg mooie en reeds erg lekker reeks Côte-Rôtie 2010. Enkel Pierre Gaillard was wat beneden peil, maar een magnifieke Jean-Michel Stephan maakte alles goed.
Afsluiter was een reeks van 6 California Cabernet Sauvignon 2007. Sommige cuvées misten de nodige zuren om de vaak enorme massa fruit goed te dragen, en dus werden de wijnen die dat wel aan boord hadden beloond door de groep: Dominus, Colgin IX Estate, maar vooral een majestueuze Shafer Hillside Select, de 25ste jaargang van deze mythische cuvée. Van het beste dat Napa te bieden heeft.