Bij Guy - 3 thema's Bourgogne wit en California Cab 2005

27/06/2014

Het werd een avondje van "nog maar eens" bij Guy. Wat ik niet bedoel is dat Guy nog maar eens dezelfde wijnen bovenhaalde. Nee hoor, ik zou niet durven. Maar wel dat de usual suspects het weer haalden - blind natuurlijk - in hun respectieve reeksen.
Guy stak van wal met een strak thema Saint-Aubin 1er Cru 2007, erg mooie reeks buiten een bemol voor de premox fles van Henri Boillot, toch eerder zeldzaam bij dit huis. De reeks illustreerde perfect dat Saint-Aubin een volwaardige Côte de Beaune gemeente is qua kwaliteit. Spijtig genoeg zijn de prijzen ondertussen al iets te veel de hoogte in om nog van echte koopjes te spreken, maar ik zal dit eerder zoeken dan vele matige Chassagne-Montrachets. Topper van de reeks was - nog maar eens - Pierre-Yves Colin, maar het lag allemaal dicht bij elkaar.
Via twee mooie Chablis Grand Cru Vaudesir 2007, met de Fèvre net iets beter, komen we bij een triootje Bâtard-Montrachet 2005. Hier speelde Henri Boillot wel op niveau, maar was de Blain-Gagnard (nog maar eens) toch nog duidelijk mooier.
Guy is een Burg nut, maar voor California Cab heeft hij toch ook een soft spot, de zoetebek. Nu, met een mooie reeks zoals deze 2005s heb ik zeker geen probleem... Als de flinke massa fruit mooi onderbouwd is met een duidelijke balans, dan krijg je topwijnen, zoals de Bond Vecina en (nog maar eens) de Shafer Hillside Select. Prachtige wijnen!