Amovinum bij Walter: Chablis 2010, Puligny 2007, Bourgogne rood 2007, Ribera Zapata

06/11/2015

Walter opende zijn Amovinum avond met 4 Chablis 2010, 2 aan 2 van 2 domeinen. Niet altijd makkelijk om blind te plaatsen deze keer. De William Fèvre Les Clos kwam er aan top uit, maar de rest bleef niet zo veel achter.
Dan 5 Puligny's 2007, met teleurstellende Carillon en Henri Boillot, een nog maar eens beginnende oxiderende Domaine Leflaive, maar een zeer mooie Paul Pernot Clos de la Garenne die de reeks domineerde.
Voor het eerste rode thema bleef Walter ook bij 2007 Bourgogne, een jaar dat nu erg mooi drinkt, hier 1er Crus. Dat werd hier ook zeer duidelijk; alle wijnen scoorden goed en waren vooral erg smakelijk om nu te drinken. Nog maar eens een mooie wijn van Gerard Mugneret en, misschien zoals wel mag verwacht worden, nam Armand Rousseau Clos Saint Jacques de eerste plaats. Prachtige wijn.
(Op de foto zie je in het midden in de verte de Clos Saint Jacques wijngaard, getrokken januari 2008 van aan de poort van het domain Armand Rousseau. Het donkere stuk rechts van het muurtje van de Clos is het stuk van Armand Rousseau.)
Het einde was voor een koppel met een eigenaardige link - Walter merkte op dat mensen vaak een topcuvée van Catena Zapata verwarren met een Ribera... Vandaar deze twee wijnen, die een waardige afsluiting waren voor een fijne Amovinum.