Amovinum bij Peter - zijn laatste - Duo's van over het continent

02/11/2018

Spijtig genoeg heb ik deze proeverij moeten missen wegens ziekte. Wat zonde! Want het was de laatste proeverij van Peter, voor hij voor zijn werk naar de USA verhuisde. Een heel fijn man en een groot gemis voor onze Amovinum club!
Gelukkig heeft Peter de scores bijgehouden en heeft Guy er een tekstje bijgeschreven:
Peter neemt verlof zonder wedde bij Amovinum om zich enkele jaren professioneel te kunnen uitleven in de VS. Zijn laatste Amovinumavond voor zijn vertrek naar het land van de ondergaande zon werd meteen een speciale gelegenheid, ondanks de afwezigheid van een aantal clubleden, bij deze gelegenheid vervangen door een aantal gasten.
Op het programma strakke eenvoud: tien duo's, waarvan 3 wit en 7 rood. De duo's kwamen echter uit diverse streken van in het totaal vijf landen; geen makkelijke opdracht voor een blindproeverij.
Een verrassend duo wit uit Portugal werd opgevolgd door twee mooie wijnen van meester Dagueneau en een teleurstelledkoppel van de Belgische trots uit Haspengouw. Dan was rood aan zet met een prachtig koppel Barbera’s die aantoonden dat de betere wijnen uit deze regio echt mooi kunnen ouderen.
Dan kwam de (positieve) verrassing van de avond met 2 zeer mooie wijnen uit de Pays d’Oc, waarbij de 2008 de tweede hoogste score van de avond haalde.
Na een mooi duo uit Sardinië, bleef het panel toch enigszins op zijn honger zitten met duo’s uit de Douro en Campanië. Maar de finale mocht er zijn met een groot tot groots duo van de enige echte Unico en als afsluiter een klassiek duo uit Barolo van de erg zeldzame riserva Vigna San Giuseppe.
Een waardige afsluiter, en we zullen Peter erg missen!
Voor de annalen, achteraf bij het eten zijn nog volgende wijnen gedegusteerd: Deus ex Machina Clos Saint Jean Chateauneuf 2010, Brunello La Colombina Brunello 2006, Siepi Fonterutoli Toscana 2008.