Amovinum bij Michiel: Roulot Meursault 2007, Top Châteauneuf 2001, Chambertin 2007

09/02/2018

Enkel horizontale thema's voor mijn Amovinum avond. Om te beginnen een kwartet Meursault 2007 van Guy Roulot. De Meix Chavaux was een beetje eigenaardig, maar de andere drie presenteerden zich erg mooi, en dan vooral de Narvaux en de Luchets.
Op naar het grote thema van de avond: top Châteauneuf 2001, enkel speciale cuvées, maar een zeer gemengde reeks wijnen. Sommige waren erg mooie, met als winnaar van de reeks de Henri Bonneau Marie Beurrier (die beduidend beter was dan de Réserve des Célestins), maar anderen waren overrijp, of niet in balans. Het is wel duidelijk dat 2001 een zeer gestructureerd jaar is, met duidelijke zuren ook die wel maakt dat de goede wijnen niet dat zware hebben dat men soms heeft in die appellatie. Twee wijnen heb ik wel genoteerd maar niet geschonken: Marcoux Vieilles Vignes was gekurkt en de Pierre Usseglio Mon Aieul was onverdraaglijk uit balans en overrijp.
Als afsluiter na dat geconcentreerde proeven van zo'n lange reeks een koppel Chambertin uit het zo smakelijke jaar 2007, waarbij de Armand Rousseau net iets beter was dan de Trapet.