Amovinum bij Michiel - Raveneau 2002, La Madura LM, Jamet Côte Brune, duo's

01/02/2019

Ik startte mijn Amovinum met een horizontale van Raveneau 2002. Het was geen onverdeeld succes - de Butteaux was gekurkt, de Montée de Tonnerre gaf niet echt thuis. Enkel de Grand Cru's, en dan vooral de Les Clos, speelde echt op niveau.
Vervolgens een kleine verticale van de LM van Domaine La Madura, een speciale topcuvée van dit domein uit Saint-Chinian. De wijnen waren in essentie iets te oud; vijf jaar geleden hadden ze mogelijk beter geweest. Daarnaast ook een beetje overwerkt, wat je wel meer hebt met dit soort topcuvées in veel regio's.
Op naar beter werk: een verticale van Jamet's Côte Rôtie Côte Brune, en dit was zeer mooi (buiten de gekurkte 1998). Wel grappig dat de beste wijn voor de groep... de reguliere 1999 Côte Rôtie was, gevolgd door de 2003 Côte Brune.
Dan enkele duo's. De Scavino's 1996 waren verdeel: de Rocche dell'Annunziata heel mooi, de Bric del Fiasc versleten. De Brunello di Montalcino Salvioni van Cerbaiola vond ik erg mooi, en dan vooral de 2004, grote klasse. Afsluiter zijn twee Clos Vougeot 2002, waar Anne Gros het haalde voor Jean-Jacques Confuron.
Mijn punten zijn de gemiddelde punten van de groep, omdat ik de wijnen schonk en dus niet blind kon proeven.