Amovinum bij Jean-Paul - Chardonnay 2012, Ribera 2009 en Barolo 2007

08/05/2015

Jean-Paul opende met een blinde reeks wit, waar we de rode draad moesten raden. In het begin was dat niet evident, want dit soort florale, fruitige wijnen kunnen vanalles zijn. Tegen het einde werd het wel duidelijk dat Chardonnay (jaargang 2012) het bindende element was. Mooie Oostenrijker en ook bevestigde Clos d'Opleeuw dat het erg mooie wijnen kan maken, maar het speelde toch allemaal niet op het niveau van de PY Colin-Morey St Aubin En Remilly.
Vervolgens een reeks Ribera del Duero 2009. Hier hadden we toch meer moeite mee om het te herkennen, ook omdat 2009 een flink rond jaar is. Een paar zeer mooie wijnen in deze reeks, met de Finca Cascoralles van Hacienda Solano op kop.
Tenslotte een mooie reeks Barolo 2007. De meeste van deze wijnen dronken al erg mooi, een kenmerk van dat oogstjaar. Zonde van de gekurkte Boglietti Case Nere, maar gelukkig waren de Sandrone en de Clerico op hun gebruikelijke hoge niveau. Toch kunnen ze tegen Roberto Voerzio Brunate niet op... Man, is dat mooie Barolo. Majestueus. Magnifiek.