Amovinum bij Ive - Zwanenzang

06/04/2018

Ive is een druk bezet man. Zo druk dat hij spijtig genoeg besloten heeft om te stoppen als lid voor Amovinum... Zeer spijtig maar begrijpelijk. En deze proeverij was zijn laatste, volledig in koppeltjes georganiseerd.
Dat eerste koppel, twee 2002 Mosel Spätleses openen aarzelend de dans, de Sancerres van Pascal Cotat brengen er iets meer schwung in, en de Grand Cru Chablis van Dauvissat en Raveneau 2008 walsen naar een eerste hoogtepunt.
Daarna een koppel Barbera's die erg moeilijk te plaatsen waren, maar met het Frans-Amerikaanse Syrah koppel zaten we weer helemaal in de goeie richting. Hele mooie Ojai weeral. Ook de Châteauneufs waren ietwat verborgen in hun profiel, omdat ze van het koelere maar heel mooie jaar 2004 waren?
De Pintia was een foute fles, maar de Numanthia hield in zijn eentje de Spaanse eer wel hoog. Dan naar meer klassiek terrein met een heel mooi koppeltje Nuits-Saint-Georges 2002, met de beste Jayer-Gilles die ik al proefde (en helemaal niet bizar modern zoals bij andere gelegenheden).
Een mooi koppel Bordeaux 2009, met een magistrale Léoville-Poyferré, sloot Ive's eclectische proeverij en tegelijk zijn lidmaatschap bij Amovinum. We gaan je missen, Ive!

Thema's: