Amovinum bij Hans - duo's en trio's

7/09/2012

Hans had er voor gekozen ons te bedelven onder een hele reeks duo's en trio's in wit en rood van allerhande streken. Een mooie macedoine van wijnen, quoi. Twee fijne Terra Montosa Rieslings van Breuer openen de witte reeks op niveau, dan 3 Saint-Aubin - een boeiende maar nog steeds een beetje miskende appellatie. De witte Hermitages waren erg variabel, waarbij de Chave het duidelijk haalde.
De rode reeks begon met een ooit omhoog geprezen wijn die echter serieus van zijn sokkel is gevallen: Falesco Montiano. Allemaal redelijk OK als dat jong is (als je van die stijl houdt), maar ouderen... Nee, dat doet het niet echt denderend. De twee volgende IGT's uit 2000 waren veel boeiender, met de Guidalberto die zeer aangenaam verraste en de wijn van de avond bleek.
Dan twee Aussie Shiraz - vaak niet mijn ding wegens te dik, te zwaar, te plomp, te zoet. Maar The Bogan Shiraz kon mij wel redelijk bekoren, met redelijke complexiteit en goede frisheid die het geheel elegant hield. Tenslotte waren de twee Cornas VV van Tardieu-Laurent niet slecht en een mooi contrast met de Aussie's. Grappige avond eigenlijk.