Amovinum bij Guy - St-Aubin 2010, Meursault-Charmes 2007, wereld Pinot Noir, Spottswoode

05/09/2015

Na al die feestavonden eerder in het jaar was het nu Guy's gewone Amovinum avond. Eerst (alles blind natuurlijk) een reeks St-Aubin uit 2010, met toch wat verrassingen: PY Colin die het niet zo goed deed, en een terechte winnaar met de Domaine Larue En Remilly. Gevolgd door een trio Meursault Charmes uit 2007, met Morey-Blanc op 1.
Op naar een moeilijker thema: wereld Pinot-Noir. En effectief van overal... tot in Roemenië toe. En de winnaar was niet Frans, maar wel een gedeelde Nieuw-Zeelandse/Italiaanse eerste plaats, met Duitsland er vlak achter. De bedoeling was ook om binnen een bepaalde prijsklasse te blijven, en we weten al langer dat het dan niet noodzakelijk Frankrijk is dat de meest interessante prijs/kwaliteit pinot noirs levert.
Als afsluiter een machtige verticale Spottswoode Cabernet Sauvignon - een Napa wijn die al in vroegere proeverijen er vaak blind heel sterk uitkwam. Prachtige reeks, met de oudste, de 2001, als kronende afsluiter. Top. De foto toont de ingang van Spottswoode.