Amovinum bij Guy - Puligny 2012, Languedoc 2011, Vosne 1er Cru 2006, Dominique Laurent 2002

04/05/2018

Opener van Guy's Amovinum waren vier Puligny-Montrachet villages uit 2012, een beloftevol jaar voor wit. En deze reeks ondersteunt die gedachte; een mooi niveau voor villages met nog maar eens Pierre-Yves Colin-Morey als winnaar.
Dan een triootje rood: Languedoc 2011, niet het beste jaar in die regio, met hier goede wijnen die wel niet altijd optimale balans toonden.
Op naar een groter thema: 8 Vosne-Romanée 1er Cru uit 2006, geserveerd als 4 strakke koppeltjes (Guy is de koning van de strakke thema's!). Met uitzondering van een bizarre Gros Frère & Soeur een mooie reeks, met de zeer stijlvolle Méo-Camuzet Brulées als groepswinnaar; voor mij stond de Dujac Malconsorts even hoog. 2006 begint mooi op dronk te komen, het soms wat zwoele, zoete, warme wat de wijnen vroeger toonden begint weg te ebben (tot mijn grote vreugde). En Vosne is echt wel klasse.
Dan een leuk niet alledaags thema: een reeks wijnen van Dominique Laurent uit 2002. Dit domein en handelshuis wordt vaak wat over het hoofd gezien, maar deze reeks toonde aan dat dat zeker onterecht is. De Clos de la Roche was de wijn van de avond, op de voet gevolgd door de twee andere Grand Cru's, maar zelfs de Volnay Caillerets was verbazend mooi. Erg interessant.