Amovinum bij Guy - Meursault 2015, Bordeaux 2005, Saint-Joseph & Cornas 2010, Brunello 2012, Damoy Chapelle-Chambertin

04/03/2022

Guy opende zijn Amovinum met een heel leuke reeks Meursault Villages 2015. De Henri Boillot viel een beetje kort weg en scoorde dus niet op het normale niveau, maar voor de rest waren de wijnen aan elkaar gewaagd. De Comtes Lafon haalde het met een haar voor de Boisson-Vadot.
Op naar rood, met een 2005 Bordeaux rood 'Sleeper' thema, wat mooi illustreerde dat dit toch echt een mooi jaar is over alle niveau's heen. De d'Angludet was zeer indrukwekkend, maar de rest (buiten de gekurkte Haut Breton Larigaudière) was niet ver achter. Mooi!
Vervolgens twee trio's uit de Noordelijke Rhône uit het zeer mooie jaar 2010, en allemaal op mooi niveau. De Jean-Louis Chave Saint-Joseph (geen echte verrassing natuurlijk) en de Cornas La Geynale van Vincent Paris waren de beste in deze leuke reeks.
Brunello 2012 was een chaotisch trio: een gekurkte Poggione, Een Cerbaiola Salvioni die niet zijn verleidelijke zelve was en dus was Ciacci Piccolomini Pianrosso de makkelijke winnaar, maar het is ook wel mooie wijn.
Een proeverij bij Guy zonder rode Bourgogne? Dat bestaat niet. Het afsluitende trio was dan ook een mooie verticale van de Chapelle-Chambertin van Pierre Damoy, met 2 echte uitblinkers: de 2006, al mooi geëvolueerd, en de 2008 die er net boven ging omwille van een fijne frisheid die de materie goed kon dragen. Wat nog maar eens laat zien dat 2008 geen te onderschatten jaar is.