Amovinum bij Guy - Meursault 1er Cru 2013, Rioja 2010, Mugnier Chambolle-Musigny, Corton Rognet 2006

08/03/2019

Guy startte zijn Amovinum met drie koppeltjes Meursault 1er Cru, telkens van een verschillende top-terroir in die gemeente. Hij had zijn koppeltjes mooi geordend, want blind kwam steeds de tweede wijn als beste naar boven.
Eigenaardig was wel de mindere performantie voor de Pierre-Yves Colin-Morey Genevrières - niet duidelijk wat hier aan de hand was, mogelijk een moeilijke fase. De Henri Boillot Genevrières vooral, maar ook de Bouchard Perrières en de Comtes Lafon Goutte d'Or acteerden op een mooi niveau.
Op naar een volledig blind horizontaal thema rode wijn, waarbij er verwarring bleef tot het einde, al werd het uitendelijk wel door sommigen geraden: Rioja (Reserva) 2010. Een reeks op een degelijk niveau, maar niet top. Wel leuk om sommige van die wijnen nog eens te proeven, was lang geleden.
Een verticale van vier rode wijnen was ontegensprekelijk Pinot Noir uit de Bourgogne, al werd de uiteindelijke cuvée niet geraden (ik had wel door dat het villages niveau was): een prachtige reeks Mugnier Chambolle-Musigny villages, zalige wijnen. De 2009 en de 2005 waren de winnaars.
Tenslotte een mooi strak trio Corton Rognet 2006, waar het voor mij minder bekende domein Domaine Chevalier zelfs Méo-Camuzet het nakijken gaf. Straf!