Amovinum bij Frans - Südtiroler Sauvignon, prima Piemonte 2001, variabele Vega Sicilia

02/07/2021

Ik kon spijtig genoeg niet bij de eerste fysische Amovinum na de lockdown zijn, die op 2 juli bij Frans doorging. Maar Walter heeft alles mooi genoteerd, hieronder zijn nota's en de groepscores.
Simpelweg drie thema's, meer moet dat vaak niet zijn. De eerste reeks, Sauvignon Blancs uit Alto Adige of Südtirol speelde op het te verwachten degelijke niveau, met de Gumphof Renaissance als nipte winnaar.
De tweede reeks, Barolo en Barbaresco uit het uitstekende jaar 2001, dat, als ik naar de scores kijk, duidelijk de hoge verwachtingen inlost. Mooie scores all around, met de Enzo Boglietti Case Nere als nipte winnaar voor de Produttori Barbaresco, twee zeer betrouwbare adressen eigenlijk. Produttori del Barbaresco verdient misschien wel de prijs van beste coöperatieve ter wereld.
Tenslotte een reeks releases van Vega Sicilia, zowel de eigen bodega als uit hun randprojecten en samenwerkingen. De Macan bottelingen vielen duidelijk tegen, Pintia ook nog niet overtuigend. Om zijn punt duidelijk te maken vond Frans het blijkbaar nodig om twee keer blind Alion 2012 te schenken... En de Amovinum leden hebben het begrepen. De finale werd ingezet door een mooie Valbuena, om dan met een dubbel Unico orgelpunt te eindigen. Zonde dat ik het heb gemist, want het is een mooie reeks wijnen, Frans!