Amovinum bij Alain: Nebbiolo, Confuron-Cotetidot, Brunello 2010 deel 1

03/02/2017

Alain opende met een strak wit duo: Meursault Les Grand Charrons uit 2012, met een mooie Michel Bouzereau. Maar dan al over naar rood, met drie zeer mooie Roero's van Matteo Correggia, waarvan de 2006 met klein verschil beste was.
Dan verder met Nebbiolo, een koppel Barbaresco's 2007 van Sottimano, erg mooi, met vooral de Cotta die klasse toonde en de wijn van de avond was. Twee Barbaresco's 2006 van Traversa volgden, en daar overtuigde de Starderi.
Hop naar Bourgogne met een er lekkere, interessante en leerrijke line-up van Confuron-Cotetidot, een domein dat je toch iets minder tegenkomt. De twee Grand Cru's waren absolute klasse.
Als afsluiter begon Alain aan een nieuw top-oogstjaar Brunello om in een reeks proeverijen te analyseren, deze keer 2010. Buiten die Valdicava, waar hij niet goed gekeken had en per ongeluk de 2006 open had gedaan! Alain, we rekenen er op dat die Valdicava 2010 in een volgende reeks volgt, OK? Deze avond demonstreerde Gaja dat het niet enkel in Piemonte top is maar ook een van de absoluut beste Brunello's maakt: de Pieve Santa Restituta. Magistraal gewoon.