Amovinum bij Alain - familie Bourgogne, Brunello 2006

05/12/2014

Alain opende zijn Amovinum met blinde witte Bourgogne koppels maar met een originel band: wijnen van broers. Philippe en Bruno Colin zijn de zonen van Michel, van Domaine Colin-Déléger. Hun vader maakte vaak mooie wijnen maar met hoog premox risico; de zonen kwamen hier niet zo overtuigend over. Het was anders met François en Jacques Carillon, zonen van Louis, een echt topdomein in Puligny. Allebei zeer mooie wijnen, met Jacques net dat beetje beter. Boeiend!
Vervolgens een koppel rood dat blind moeilijk te plaatsen bleek - Gevrey's van Sylvie Esmonin 2005. Was voor mij even verschieten, ik vraag mij af waar deze wijnen naar toe zullen gaan. Judgment reserved. Een koppeltje van de Ventoux bracht ons naar een koppel Châteauneufs van Mas de Boislauzon - zeer mooie wijnen.
En dan het tweede deel van Alain's grote Brunello 2006 horizontale. Het hoge niveau van deze jaargang werd bevestigd, met de Le Pottazine van Gorelli als uitsteker. Maar het lag allemaal dicht bij elkaar, enkel was (een beetje eigenaardig) de La Colombina een beetje minder.
Afsluiter was een prachtig Barolo koppel uit 2007 van Fratelli Alessandria. Vooral de Monvigliero is echt top. Magnifiek!