Amovinum bij Alain - Cairanne, Charbonnière CDP 2009, Felsina en Brunello 2006 part 3

04/12/2015

Alain koos allemaal rood voor zijn Amovinum. Hij opende met 4 Cairanne wijnen uit 2011-2012, en de hele club zat er gigantisch naast (alles wordt blind geproefd natuurlijk), maar eigenlijk hadden we ook geen goed idee. Dus dat was al niet makkelijk om raden.
Ook bij de volgende flight gingen we de mist in - we zaten in Italië terwijl het Châteauneuf was... Een mooie horizontale van Domaine de la Charbonnière. Is het het redelijk warme jaar 2009 dat ons op het verkeerde been zette? Gelukkig konden bij de derde flight Guy en Frans de meubelen redden, zij zaten juist met Chianti. De stijl van deze wijnen van Felsina verbaasde mij toch een beetje. Ik denk ook wel dat ze nog meer geduld vragen.
Tenslotte de hoofdmoot - de derde reeks Brunello 2006, die, buiten 1 valse noot allemaal van een zeer mooi tot uitzonderlijk niveau waren. De reeks illustreerde heel mooi dat 2006 wel degelijk een erg groot Brunello jaar is, en een jaar dat ook wat veroudering kan verdragen, meer dan 2007. 2010 is waarschijnlijk het volgende jaar van diezelfde klasse. In deze reeks kwam de Valdicava er als topper uit, kort gevolgd door Casanova di Neri. Mooie wijnen.