TGJB

1 - 4 van 4 resultaten
15/12/2008

Ik heb nog een reeks proefnota's in oude notablokjes, en ik probeer die ook te verwerken voor publicatie op Vinotopia. Dit is een proeverij uit 2008 met een erg leuke, cynische bende uit het Brusselse, die zich met de nodige zelfspot de "Très Grand Jury de Bruxelles" noemt. Iedereen brengt topflessen mee voor een fijne, relaxe avond. En dat was het zeker!

23/03/2007

De Bende uit Brussel was weer eens op bezoek in het Fornuis, omdat ze het er zo leuk vinden.
En inderdaad, het zijn steeds gezellige avonden met mooie en boeiende wijnen. Het begon al mooi met een degelijke Moncuit en een erg mooie Philipponnat Clos des Goisses 1996, die nog maar eens bewees wat een prachtig jaar dit is in Champagne.

06/10/2006

Massandra is een dorp in de Krim, waar in het midden van de 19de eeuw een lokale graaf het idee opvatte om een wijngaard aan te planten. Hij werd prompt nageaapt door de Tsaar, en op die manier ontstond er een bloeiende wijncultuur.

21/09/2006

TGJB staat voor de Très Grand Jury Bruxellois, een parodie (zoals de Très Grand Jury Parisien, die ook bestaat) op de Grand Jury Européen, wat wel een serieuzere aangelegenheid is...! Dit is een bende Brussels zeer geregeld ongeregeld, met daaronder Pierre, iemand die ik al erg lang ken professioneel, tot we ontdekten dat we allebei een passie voor wijn deelden.

Abonneren op TGJB