Fornuis

1 - 15 van 15 resultaten
27/04/2022

Zelfs de jonge veulens worden stevige hengsten... En dit jaar hebben we er een paar (en ook wel paarden die oude knollen worden maar goed). Nu was het Thomas zijn feest, en Thomas weet van aanpakken, qua feesten. De rest ook hoor, daar niet van.

31/05/2018

Op een mooie avond samenkomen met goede vrienden, rond een lekkere tafel en met mooie wijnen. Niet slecht lijkt me. De hele avond was een parade van uitzonderlijke wijnen, met maar twee bemols: een zeer eigenaardige Roberto Voerzio Cerequio 2007 (heb ik al beter gedronken) en een gekurkte Lafleur 1994.

10/05/2010

Mounir Saouma, de zeer energetische drijvende kracht achter het négoce domein Lucien Le Moine, was op bezoek in België. Samen met een aantal Bourgognefanaten had ik het geluk een paar van zijn rode 2007s te proeven, gecombineerd met een mooie verticale van zijn Clos de la Roche tussen 2008 en 2002. Geen slecht vooruitzicht!

8/06/2007

Een eerste grote vergelijking van een flinke reeks Châteauneufs van het warme, volle, dikke jaar 2000. Het idee was dat deze jaargang toch een beetje de nodige zuren en tannines mist om echt langlevend te zijn, en ze dus al benaderbaar zouden moeten zijn. Nu, dat waren ze vaak wel, maar er is geen angst, verval was er niet echt bij op een enkele uitzonderingen na misschien.

10/05/2007

Een proeverij met een aantal leden van de Squires board, Belgische en buitenlandse.
De hoofdthema's waren Bordelees: Saint-Emilion 2003 (met Angélus als uitschieter) en linkeroever 1982 (waar Gruaud-Larose zoals steeds heerlijk was, maar de Clos du Marquis mij aangenaam verraste).

23/03/2007

De Bende uit Brussel was weer eens op bezoek in het Fornuis, omdat ze het er zo leuk vinden.
En inderdaad, het zijn steeds gezellige avonden met mooie en boeiende wijnen. Het begon al mooi met een degelijke Moncuit en een erg mooie Philipponnat Clos des Goisses 1996, die nog maar eens bewees wat een prachtig jaar dit is in Champagne.

08/03/2007

Opgezet met leden van de Squires Board, maar ook met gastdrinkers Peggy en François Van Oevelen, met als bedoeling een avond rond mooie Bourgognes op te zetten, en dat is wel degelijk gelukt. Een zeer hoogstaande avond, niks onder de 90 gescoord... Met een hele reeks absolute topdomeinen in Bourgogne zowel in wit als rood.

7/01/2007

Amerikaans lid van de Squires Bulletin Board en gastrofiel Steve Plotnicki was naar België gekomen om een aantal sterrenrestaurants (Hof van Cleve, Comme chez Soi, Oud Sluis...) uit te testen (hij runt ook een restaurant discussieforum op http://forums.opinionatedabout.com).

21/09/2006

TGJB staat voor de Très Grand Jury Bruxellois, een parodie (zoals de Très Grand Jury Parisien, die ook bestaat) op de Grand Jury Européen, wat wel een serieuzere aangelegenheid is...! Dit is een bende Brussels zeer geregeld ongeregeld, met daaronder Pierre, iemand die ik al erg lang ken professioneel, tot we ontdekten dat we allebei een passie voor wijn deelden.

12/09/2006

Herwig's proefbende hebben over de afgelopen jaren alle grote Bordeaux-appelaties in 1990 aan een grondige degustatie onderworpen. Deze avond werden de finalisten (Montrose, Latour, Léoville Las Cases, Margaux, Beauséjour Duffau-Lagarosse, Gazin (!)) van elk van die proeverijen naast elkaar gezet, samen met nog een paar grote klassiekers.

7/06/2006

Castrum Novum (Latijn voor Nieuw Kasteel ofte dus Châteauneuf) is het pseudoniem van Michel Vlyminck, een complete CDP-nut. Hij had aan Herwig gevraagd om voor hem een vrijgezellenavond (ja de man is getrouwd ondertussen) in elkaar te steken waarbij een kleine verticale van Pierre Usseglio wijnen van de laatste jaren zou geserveerd worden voor een aantal wijnliefhebbers.

16/03/2006

Een vrij uitzonderlijke proeverij, met een internationaal gezelschap. Dan Kravitz, Amerikaans wijninvoerder was in de buurt en vroeg me of we een avond konden organizeren. Dan noemt de gebruikelijke Antwerpse bende "The Twerps", als in 'Antwerp', maar het betekent natuurlijk nog iets anders ook...

16/02/2006

Het tweede deel van de 1995 Châteauneuf retrospectieve, opgezet door Herwig, die een paar maanden daarvoor in de Pazzo begonnen was, nu met de kleppers van de appellatie, en de winnaars van de vorige reeks (Clos des Papes, Vieux Donjon en Beaucastel).

24/01/2006

Voor de verandering eens een volledige Bourgogne avond - moesten we meer doen! Erg mooie proeverij, met eerst een aantal witte Bourgogne's 1996, om aan te tonen dat die toch niet allemaal geoxideerd zijn. Wel, Quod Erat Demonstrandum zou ik zeggen, dit waren allemaal perfecte exemplaren... Wat niet wil zeggen dat er geen sherry-1996s zijn, dat wel spijtig genoeg.

22/03/2004

Met een aantal wijnliefhebbers (of moet ik -fanaten zeggen?) samen komen, een reeks topwijnen drinken, meer reden is er eigenlijk niet nodig... En deze avond was er zo een. Het is een erg straffe reeks die wordt neergezet, waarbij misschien alleen de 1994 DRC Richebourg wat uit de toon valt.

Abonneren op Fornuis