Twee interessante interactieve wijnkaarten

Sommigen zullen zich misschien herinneren dat ik jaren geleden wijnkaarten had geprojecteerd op Google Earth kaarten. Tegenwoordig kan je echter nog veel verder gaan in dit soort informatie verspreiding, en ik kwam onlangs 2 mooie voorbeelden tegen.
Eerst is er Burgmap, zoals de naam laat vermoeden een interactieve kaart van Bourgogne. Je kan er (net zoals de oude Vinotopia kaarten) inzoomen tot op de individuele wijngaarden. Voor sommige Grand Cru's (zoals Richebourg) kan je ook parcellaire informatie zien (de individuele parcelen van de verschillende eigenaars). Ook hebben de makers nog verdere ambitie: zo willen ze blijkbaar per wijngaard meer informatie geven en een lijst van producenten, maar deze gegevens ontbreken nog (toch bij de wijngaarden waar ik het probeerde). Ook willen ze hun blik verruimen naar andere regio's in Frankrijk - kies bovenaan in het menu "Regions" en je ziet wat ze allemaal proberen te mappen.
Dan is er voor de gedreven liefhebber een interactieve kaart van Montrachet, met alle parcelen mooi uitgemapt en een lijst van alle eigenaars. Klik op een eigenaar of op de kaart op een parceel en je krijgt meer info zoals oppervlakte en zelfs plantrichting van de wijnstokken.
Wat mij betreft allebei erg interessante kaarten. Ken je er zelf ook mooie of heb je andere suggesties? Alle informatie is welkom op info@vinotopia.be!