In Euryanthe - Volnay 2006 (Haiku Herman's Night)

19/11/2009

"Volnay in de herfst - Wijn met fluwelen terroir - Herman President"
(Lang voor de Haiku in de aandacht kwam, had Vinotopia wijngerelateerde haiku's op zijn homepage - misschien moet ik dat terug beginnen?)
Op de avond dat Haiku Herman de eerste president werd van de Europese Unie, hadden wij wel wat beters te doen. For the sake of science again, waarom anders ;-) Er stonden 19 Volnay 1er Cru's 2006 (plus 1 blindganger bleek achteraf, die vlot werd geïdentificeerd) op het programma. 2006 is een soepel smakelijk jaar (toch nu nog in zijn jeugd), en we wilden dit wel eens op een rij zetten voor deze flessen mogelijk zich terug beginnen te sluiten. Voor alle duidelijkheid, deze proeverij was volledig blind, zoals alle Euryanthe proeverijen.
In het algemeen was het niveau zeer mooi, een flink aantal wijnen lagen erg dicht bij elkaar. Dit gezegd zijnde waren er een paar echte afknappers op deze avond: d'Angerville Champans, Le Moine en Lafarge Clos des Chènes... OK, deze wijnen waren veel te jong, maar toch proefde dit allemaal bizar. De Euryanthes hebben al afgesproken dit binnen 10 jaar nog eens te proeven :-)
Zoals steeds bij de Euryanthes moest ieder zijn top 3 geven. De groepswinnaars:
1. De Montille Taillepieds : 34 punten (3 eerste plaatsen)
2. Jean-Marc Bouley Clos des Chènes : 32 punten (5 eerste plaatsen)
3. Pousse d'Or Caillerets : 20 punten
4. Jadot Clos des Chenes en Henri Boillot Caillerets: 12 punten
5. Pousse d'Or 60 ouvrees: 11 punten

Thema's: