Bonnes Mares 2006 in Euryanthe

23/06/2009

Wat een mens allemaal doet for the sake of science... :-)
Als we nu eens een hele reeks jonge Bonnes Mares 2006 naast elkaar zetten? Wat leert ons dat? Wel, zo gezegd, zo gedaan. En wat blijkt...
Er zijn erg grote verschillen in de wijnen. Niet alleen van stijl (da's logisch), maar ook van kwaliteit (en dat kon je ook verwachten, maar da's spijtig voor een Grand Cru). Daarnaast zijn sommige wijnen nu compleet potdicht (wat niet abnormaal is voor kindermoord op een grote wijn), maar andere waren dan weer erg toegankelijk. Dan zijn er die makkelijk te plaatsen zijn als Pinot, andere weer helemaal niet (dat heeft dus met stijl te maken: extractie, maceratie, houtgebruik...).
Opvallend was dat de scores van de aanwezigen redelijk consistent waren. De Top 5 van de groep was Jadot, Roumier, Groffier, Boillot en Le Moine.
Bij het eten een mooie droge Duits, en twee knappe Bâtards. Dan een flight oudere Bonnes Mares, 2 uit het moeilijkere jaar 1986, en een prachtige Voguë uit het superjaar 1969 - een genot. Afgesloten met 2 prachtige Sauternes, een jonge 2001 Suduiraut die mooi op schema ligt, en een prachtige Gilette Crème de Tête 1959 - glorieus!

Thema's: