Bij Guy - Bienvenues 2006, Côte de Beaune 2003, California Cabernet 2001

21/12/2012

De kersproeverij bij Guy startte met een mooi koppel Chablis 1er Cru 2007 als indrinker. Dan een fijne horizontale Bienvenues-Bâtard-Montrachet uit het exotische jaar 2006 (voor witte Bourgogne althans), waar we toch vanalles zagen: mindere flessen, een kurktwijfelaar, maar ook een prachtig exemplaar met de Louis Carillon, mogelijk van de beste witte Grand Cru uit 2006 die ik al proefde. Was echt haast perfect deze avond.
Vervolgens 2003 Côte de Beaune, l'année de la canicule, en de Comtes Lafon bewees de moeilijkheid die veel boeren hadden dat jaar om gebalanceerde wijnen te maken. Jammer genoeg sloeg hier de kurkduivel ook weer toe... Deze reeks kon maar matig overtuigen, de Frederic Magnien was hier de beste.
Tenslotte de laatste reeks California Cabernet 2001 van Guy (want hij heeft er al een reeks geserveerd), met opnieuw een kurker als start! Samen met de gekurkte JM Boillot en de twijfelachtige Sauzet in de eerste reeks maakt dat het op bouchonné vlak een zware avond was. De rest van deze reeks ging van mooi naar sterker, met magistrale Lokoya, Ridge Monte Bello en Harlan als waardige afsluiters. Magnifiek!